tisdag 8 september 2009

Framsteg :D


I helgen så har däcken fått vila lite då det var dags att komma in under bilen ett tag. De avskurna slangarna till växellådans kylare var det som skulle bytas. De hela slangarna som skulle dit hade vi fått tag i från en 540 som skulle skrotas i Västerås. Där skruvade vi loss dessa slangar från en redan nedplockad motor, ändå tog det kanske 30 minuter att få loss dom. Med andra ord visste vi att det skulle bli bra krångligt att först få ner de gamla och sedan dit med de nya på min bil där det blir galet mycket svårare att komma åt.

Dessa "slangar" är egentligen bara slang de första 30cm, resten, ca 1 meter är rör med alla möjliga böjar på sig. För att vara säkra på vad vi behövde ta bort för att få det de nya rören skar vi inte ner de gamla vilket hade varit de enklaste annars. Den som inte har en ryggsäck full med tålamod bör EJ ge sig på detta då det finns risk för utbrott! Galet krångligt och drygt var det men till slut fick vi till det efter ungefär 4 timmar.

Nästa operation var slang/röret till styrservooljekylningen, samma typ som den till växellådan men inte lika lång. Dock det tog nästan en kvart bara att hitta vart bulten till röret satt, men tillslut fick vi syn på den uppifrån från en viss vinkel kunde man se den(inringat i rött). Knepigt att skruva men med lite förlängningar och en böjbar led fick vi till bytet.

Enligt mina tankegångar var dessa "rörslangar" som vi nu har bytt det som skulle bli svårast. Förhoppningsvis är det så också.

Drivremmar till ac-kompressor och generator mm. är ny också bytt, 611kr på mekonomen. Galet lätt att byta (i alla fall när det är så öppet som på min bil), tog ca 2 minuter för båda remmarna. Skönt när nånting går lite smidigt =)

Nu är alla de 40 kablarna skarvade, mycket seriöst och noggrant men blä vilket pill det är...

Det enda som saknas för att inredningen ska bli komplett nu är montering av kombiinstrumentet och boardmonitorn. Monitor ska köpas imorgon liksom resten av navigation/stereo anläggningen. Instrumentet väntar jag lite med då aluminium ringar är beställt efter tips från Samuel =)

En m-tech front har jag på g och huv ska jag börja ringa runt lite efter. Facelift strålkastare är också beställt (beg.) så dessa borde jag få snart, bussgods tar visst lite tid på sig..
Utöver dessa delar har jag i princip allt, så nu kommer vi kunna sätta dit en hel del saker nästa "pass"

2 kommentarer:

  1. Kul projekt! Men varför inte slänga i en 16:9 när du ändå ska köpa en, samt en MKIV och en hybrid modul för digital tv!

    Ett par förslag bara!

    MVH

    JIKen

    SvaraRadera
  2. Har tänkt på det faktist men fick tag alla grejer nu för ett fint pris.

    .. men de går ju alltid att sälja och uppgradera ;)

    Tack för tipsen!

    SvaraRadera